رئیس مرکز بهداشت مازندران شدیدا هشدار داد:
کد خبر: ۷۳۹۵۴۰
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۰ 29 April 2019

رئیس مرکز بهداشت مازندران گفت: رتبه دو پیش دیابت در جمعیت زیادی از میانسالان استان نشان دهنده آن است که در آینده با موجی فزاینده از بروز دیابت در استان مواجه خواهیم بود.

به گزارش خبرنگارما دکتر محسن اعرابی اظهار داشت: باتاسف مازندران از لحاظ شاخص بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا و دیابت در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و سالیان سال است که این استان از لحاظ چاقی بر اساس نمایه توده بدنی، رتبه نخست را دارا است و این معضل در کنار شیوع بالای کم تحرکی در بانوان مازندرانی برجسته‌تر است.
این مقام مسوول؛ شیوع فشار خون بالا در مازندران را در مقایسه با ۳۰ استان کشور، رتبه چهارم اعلام کرد و اضافه کرد: شیوع تری‌گلیسرید بالا نیز در استان ما رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است، هر چند مازندران از نظر شیوع کلسترول بالا رتبه اول کشور را دارد از دیگرسو رتبه دو شیوع پیش‌دیابت را دارا می باشیم که این عارضه نوعی اختلال تحمل گلوکز به شمار می‌رود که دیابت آشکار نیست و خود عامل خطرناک بیماری‌های قلبی عروقی به شمار می‌رود.

رئیس مرکز بهداشت استان بیان کرد: رتبه دو پیش‌دیابت در جمعیت زیادی از میانسالان،بیانگر این است که در سال‌های آتی ما با موجی فزاینده از بروز دیابت در استان مواجه خواهیم بود، همچنین مازندران از نظر شیوع دیابت رتبه ششم را دارا است.
دکتر اعرابی یاداورشد: ما اکنون بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر میانسال در حوزه علوم پزشکی مازندران داریم واین در حالی است که افزایش سن طیف میانسالان به خودی خود خطری غیر قابل اصلاح برای ایجاد بیماری‌های دیابت و فشار خون بالا به حساب می‌آید و این افزایش سن میانسالان در کنار سایر عوامل خطر مختلف قلبی عروقی دیابت و فشار خون که از ویژگی‌های آنها، "بی علامت" بودن است، در سال‌های آینده یک سیل خاموش از عارضه‌های قلبی عروقی را منجر خواهد شد.
این مقام مسوول با اشاره به این که تعداد افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی با سرعت بیشتری در کودکان و نوجوانان مشاهده می‌شود، افزود: خطر ابتلاء به اضافه وزن و چاقی در کودکانی که والدین چاق دارند و یا از بیماران دیابتی متولد می‌شوند بیشتر از سایر کودکان است.
دکتر اعرابی همچنین درادامه تاکید کرد: رفتارهای غذایی نا مناسب مانند عادت به مصرف غذاهای پرکالری و غذاهای آماده و رستورانی، تنقلات کم ارزش و غذاهای پرچرب زمینه ساز ابتلاء به اضافه وزن و چاقی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر پیشگیری بیماری‌های قلبی عروقی، گفت: ورزش و تحرکات بدنی، تغذیه مناسب و کاهش استرس، وتعادل روانی (مهارت مدیریت استرس) نقش بسزایی در پیشگیری و کاهش امراض مذکور دارند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار