رئیس انجمن صنفی کانون درمان اعتیاد کشور:
رئیس انجمن صنفی کانون درمان اعتیاد کشور گفت: انجمن صنفی درمان اعتیاد در ۲۶ استان کشور دایر شده است.
کد خبر: ۷۳۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰ 07 August 2015
محمدهادی پناهی در دومین همایش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد خراسان رضوی که در سالن اجتماعات هتل پارس مشهد برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: از دهه 80 میلادی حوزه آسیب‌های اجتماعی را سازمانهای مردم نهاد دنبال می‌کنند که در ایران هم این کار انجام می‌شود و در همین راستا این انجمن صنفی کانون درمان اعتیاد کشور تشکیل شده است.

وی افزود: اگر آینده کار مبتنی بر حواشی باشد تمامی اقدامات بی‌نتیجه خواهند ماند و بخشی از حواشی‌ای که مطرح می‌شود غیرواقعی است.

رئیس انجمن صنفی کانون درمان اعتیاد کشور خاطرنشان کرد: تنها 6 درصد از سیستم ارزیابی در مراکز به دارو تخصیص یافته و نهاد درمان اعتیاد در یک جامعه نباید مختوش شود و تخریب آنها لطمات زیادی وارد می‌کند.

پناهی تصریح کرد: امروز ماهواره‌ها و عطاری‌هایی که داروهای ترک اعتیاد را تبلیغ و عرضه می‌کنند آسیب زا هستند و دولت نسبت به برخی ساختارها ناآشناست و در بحث ارزیابی بدنه کارشناسی وزارت بهداشت با طرح‌های غیرکارشناسی مخالف بوده و حمایت‌ها از طرف دیگر مجموعه‌ها بوده است.

وی تأکید کرد: شغل اصلی طبیب درمان بیمار است و نباید محوریت بیمار در مرکز شیفت پیدا کند و 90 درصد از اصلاحیه سیستم به مسائل ساختاری و شبکه ارتباطی است و 7 درصد فعالیت نظام‌های مطرح دنیا به بحث بازرسی است و فشارهای بیرونی در وزارتخانه و دانشگاه‌ها مشکل آفرین است.

رئیس انجمن صنفی کانون درمان اعتیاد کشور بیان داشت: تنوع مصرف مواد و همچنین گروه سنی و جنسی در حال گسترش است و آمار اعتیاد زنان بالا رفته و این موضوع نگران‌کننده است.

پناهی عنوان کرد: جمهوری اسلامی نهادهای متعددی دارد که مسائل ملی و اجتماعی را در نظر می‌گیرد و برای تغییر مسیرهای غلط نیاز به بخش‌نامه نیست و هدفمان اگر خدمت بهتر به بیمار باشد در این راه عملکردی موفق خواهیم داشت و ثبات شغلی هم برقرار خواهد بود.

وی بیان کرد: امروزه شیشه مشکلات زیادی دارد و بسیاری از آمارهای قضائی و طلاق به این دلیل بوده است و اگر کارکردمان را از دست بدهیم از ریل حرکتی خارج شده‌ایم و نباید اجازه دهیم که حواشی ما را از انجام کار علمی دور کند باید کیفیت کارمان روزبه‌روز به لحاظ علمی گسترش یابد.

محمدحسین برادران نیز در دومین همایش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد خراسان رضوی اظهار داشت: در بحث مبارزه با اعتیاد دو بحث عرضه و تقاضا را داریم که بخش عرضه توسط نیروی انتظامی مدیریت می‌شود اما در بخش تقاضا شورایی با 13 دستگاه تشکیل شده تا کاهش تقاضا را داشته باشند و مجموعه‌های زیادی همچون استانداری، بسیج، قوه قضائیه، اداره کار، دانشگاه، بهزیستی و غیره در آن مشارکت دارند.

وی افزود: یکی از تأکیدات رهبری کاهش آسیب بود و متأسفانه متولی برای آن نداریم و باید در بخش کاهش تقاضا یک تشکیلات قوی و نیرومند را دایر کنیم و متأسفانه پس از 13 سال فعالیت مجموعه مبارزه با اعتیاد کسی از عملکرد آن راضی نیست و یا باید تشکیلات رسمی و یا تشکیلات غیردولتی‌ای تشکیل شود که به عنوان بازویی قوی باشد و تقاضای تشکیلات غیر دولتی را داشتیم.

نایب رئیس کانون مراکز درمان اعتیاد کشور خاطرنشان کرد: پیشنهاد سازمان مردم نهاد را دادیم که توسط وزارت کشور مصوب نشد، اما پیشنهاد تشکیل انجمن صنفی به نتیجه رسید و وجود کانون و انجمن صنفی که از سال گذشته تشکیل شد مثبت بود و برای راه‌اندازی آن مشکلی نداریم، یلکه باید ساماندهی خوبی داشته باشیم.

برادران تصریح کرد: در سال نخست تنها تلاشمان باید راه‌اندازی تشکبلات و شناساندن مسئولیت‌ها باشد و در 26 استان کشور این انجمن دایر شده و با دانشگاه، ستاد و بهزیستی جلسات فراوانی برای راهبرد مراکز درمان اعتیاد داشتیم و در یک سال اخیر از 5 استان به 26 استان رسیدیم.

وی تأکید کرد: ساماندهی این مراکز را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده‌ایم و رئیس ستاد کل مبارزه با مواد مخدر کشور و معاون وزیر بهداشت در حوزه مبارزه با اعتیاد هم مساعدت و همکاری خوبی در این رابطه داشته‌اند.

رئیس مرکز درمان مراکز درمان اعتیاد خراسان رضوی عنوان کرد: باید در اجرای برنامه‌ها هماهنگ و منسجم باشییم و به دنبال گسترش فعالیت‌ها باشیم و به جای کاهش آسیب باید پیشگیری از آسیب را داشته باشیم و از ظرفیت مراکز نیز استفاده کنیم و در این راستا در خراسان رضوی در هر مرکز یک کارگاه آموزشی راه انداختیم.

برادران گفت: در بحث اعتیاد یک مشکل اساسی داریم و آن عدم آشنایی کامل پزشکان با سیستم درمان اعتیاد است و باید فرهنگ کاهش آسیب و پیشگیری از درمان اعتیاد را به مردم و مسئولان به درستی آموزش دهیم و به دلیل پایداری مراکزمان باید کارکردها را گسترش دهیم.

وی افزود: با انسجام و کارکرد خوب و با حضور 6 هزار مرکز و 25 هزار کارشناس آینده‌ای خوب و روشن را متصور هستیم و باید آمادگی خود را برای حفظ آنچیزی که ثمره 14 سال است داشته باشیم و در دنیا نمونه هستیم و حتی در آمریکا با آن همه امکانات پزشکی و درمانی چنین مرکزی نداریم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار