استاندار آذربایجان شرقی در دیدار با سفیر آذربایجان تأکید کرد:
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر ایجاد شرکت‌های مشترک بین ایران و آذربایجان، گفت: روابط اقتصادی دو کشور وارد مرحله‌ای شده است که باید بخش خصوصی دو طرف با همکاری یکدیگر وارد بازارهای جدید جهانی شوند.
کد خبر: ۴۴۵۲۰۰
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۱ 20 June 2017
دکتر اسماعیل جبارزاده در دیدار با سفیر جمهوری آذربایجان در ایران، با اشاره به اراده جدی رؤسای جمهور دو کشور برای توسعه همه‌جانبه روابط، افزود: در چهار سال گذشته، کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور به‌صورت جدی فعال بوده و ده‌ها هیأت اقتصادی و تجاری مبادله شده است.

وی افزود: روابط دو کشور هیچ‌گاه در چنین سطحی نبوده و انتظار داریم که بخش خصوصی و فعالان اقتصادی از این فرصت‌ها نهایت استفاده را ببرند.

جبارزاده با بیان اینکه دولت ایران از نقش فعال استان‌ها در مناسبات بین‌المللی حمایت می‌کند، گفت: استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌هایی است که هیچ محدودیتی در این زمینه ندارد و این استان محور توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای همسایه شمالی به‌ویژه جمهوری آذربایجان است.

وی با بیان اینکه باید بتوانیم اراده مسئولان دو کشور برای توسعه روابط را عملیاتی کنیم، افزود: با انتخاب مجدد دکتر روحانی به سمت ریاست جمهوری، روند گسترش مناسبات ایران و آذربایجان در چهار سال آینده نیز با شتاب بیشتری ادامه خواهد داشت و این چهار سال فرصت خوبی برای دست‌یابی به اهداف بزرگ و تأثیرگذار است.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های استان در زمینه‌های مختلف به‌ویژه کشاورزی و صنایع غذایی و لبنی، گفت: تولیدکنندگان ما آمادگی دارند که محصولات خود را با هر نوع استاندارد سفارشی تولید کنند.

وی افزود: فعالان اقتصادی ما در بخش تولید و تجار آذربایجانی در ارتباط با بازارهای جهانی دارای تجربه‌ها و توانمندی‌های زیادی هستند و باید بخش خصوصی دو کشور را تشویق کنیم که با ایجاد شرکت‌های مشترک و استفاده از توانمندی‌های یکدیگر، وارد بازارهای جدید شوند.

جبارزاده اضافه کرد: خوشبختانه زیرساخت‌های صادرات از قبیل راه‌آهن، فرودگاه و کارگو در استان آذربایجان شرقی آماده است و می‌توانیم محصولات سفارشی را پس از تولید مستقیماً به بازارهای هدف صادر کنیم.

وی همچنین با اشاره به موضوع تبریز 2018 و شهر جهانی فرش، از راه‌اندازی تورهای گردشگری مشترک با جمهوری آذربایجان استقبال کرد و گفت: زمینه‌های همکاری بین دو طرف بسیار متنوع است و مهم این است که از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها به‌درستی استفاده کنیم.

علاقه مردم ایران و آذربایجان به یکدیگر، هیچ حد و مرزی ندارد

سفیر جمهوری آذربایجان در ایران هم در این دیدار با اشاره به تاریخ، ادبیات و آداب و رسوم مشترک مردم ایران و آذربایجان، گفت: علاقه مردم دو کشور به یکدیگر هیچ حد و مرزی ندارد.

بنیاد حسین‌اف با بیان اینکه هرسال یک‌میلیون نفر از مردم آذربایجان به ایران سفر می‌کنند، افزود: 90 درصد از این سفرها به‌منظور معالجه و درمان صورت می‌گیرد که مقصد بخش قابل توجهی از آنها تبریز است.

وی با اشاره به اینکه مردم آذربایجان به امکانات و توانمندی‌های پزشکی و درمانی تبریز اعتماد دارند، از مردم تبریز و آذربایجان شرقی به‌خاطر میهمان‌نوازی و کمک به مسافران آذربایجانی قدردانی کرد.

سفیر جمهوری آذربایجان در ایران با اشاره به هشت دیدار رؤسای جمهور ایران و آذربایجان در چهار سال گذشته، گفت: خوشبختانه نتیجه این دیدارها و اراده جدی رهبران دو کشور برای توسعه روابط، مثبت بوده و بخش خصوصی باید از این فرصت استفاده کند.

وی با تأکید بر اینکه باید فرهنگ صادرات در ایران و آذربایجان ایجاد شود، افزود: تجار و فعالان بخش خصوصی دو کشور باید از امکانات یکدیگر استفاده کنند و بنده اعلام می‌کنم که تمام امکانات ما در اختیار تجار تبریز و آذربایجان شرقی است.

حسین‌اف با اشاره به تأکید رئیس جمهور کشورش بر تسهیل صدور روادید برای اتباع ایرانی، گفت: خوشبختانه در یک سال گذشته هیچ مشکلی در این زمینه گزارش نشده و ما آمادگی داریم در 4 نقطه مرزی با ایران، به‌صورت 24ساعته روادید صادر کنیم.

وی همچنین از افزایش 75 درصدی دادوستدهای غیرنفتی بین ایران و آذربایجان در یک سال اخیر خبر داد و گفت: البته همان‌طور که رئیس جمهور آذربایجان در دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای اعلام کرد رقم مبادلات تجاری دو کشور رقم ناچیزی است و ظرفیت‌ها بسیار بیشتر از این مقدار است.

حسین‌اف با اشاره به اینکه دولت جمهوری آذربایجان به دنبال گسترش اقتصادی در حوزه‌های مختلف غیرنفتی به‌ویژه گردشگری و کشاورزی است، افزود: معتقدیم که برای تعمیق روابط دو کشور باید سطح همکاری‌های اقتصادی را افزایش دهیم که در این راستا بخش خصوصی دو کشور نقش بسیار مهمی دارند.

وی با اشاره به احداث راه‌آهن آستارا- آستارا و نقش تأثیرگذار آن در توسعه تجارت بین دو کشور، گفت: کشورهای همسایه آذربایجان و اروپا، علاقه زیادی به احداث این راه‌آهن به‌عنوان قطعه تکمیلی کریدور ریلی شمال- جنوب دارند و دولت آذربایجان آماده است برای اتصال راه‌آهن آستارا به رشت، 500 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کند.



اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :