به گزارش تابناک اصفهان، امیر منصور علوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار كرد: مصرف متعادل شیرینیها مانند گز كه در اصفهان مرسوم است، مشكلي براي سلامتي ايجاد نميكند اما افراد در مصرف اینگونه تنقلات سلامتي را به خطر مياندازد.
وی با بيان اينكه چربيهاي و شوريها در گروه متفرقه هرم تغذيه قرار دارند، گفت: در يك رژيم غذايي مناسب مصرف موادي كه در گروههای بالاي هرم تغذيه قرار ميگيرند باید متعادل باشد و شيرينيها نيز جزء موادي هستند كه نسبت به مصرف آنها بايد محتاط بود زيرا افراط در مصرف اين تنقلات منجر به بروز بیماریهای قلبی و عروقی، چاقی، دیابت، کبد چرب و فشارخون و ساير بيماريهاي وابسته به تغذيه ميشود.
اين عضو هیئتعلمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیماریهای ذکر شده معمولا در گروههای سنی میانسال و سالمند رخ میدهد، گفت: متاسفانه بر اساس اعلام وزارت بهداشت مصرف بیرویه غذاهاي آماده و شیرینیها موجب شيوع ديابت و كبد چرب شده است.
علوی با بيان اينكه معمولا در تهيه شیرینیها از روغنهاي اشباع استفاده ميشود كه ميتواند سبب افزایش کلسترول و درنتیجه بروز بیماریهای قلبی و عروقی شود، گفت: درگذشته در شهرهاي كوچك پخت شیرينیهای خانگي مرسوم بود و توصيه ميشود حتیالامکان از شیرینیهای خانگي استفاده و يا اين اقلام از مراکز مطمئن خریداری شود.
وی با اشاره به اينكه تنقلاتي مانند آجیلها به دليل ارزش غذایی بالا در هرم راهنمای غذایی در کنار گوشت و حبوبات قرار ميگيرند، گفت: در خصوص مصرف آجيلها بايد به دو نكته توجه كرد، نخست چربي موجود در آنها و سپس شوري اين مواد كه مبتلايان به پرفشاري خون و بيماران قلبي بايد به آن توجه داشته باشند.
اين عضو هیئتعلمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یک فرد عادی روزانه حدوداً 2500 کیلوکالری انرژی مصرف میکند، گفت: 100 گرم مغز پسته نزدیک به 700 کیلوکالری انرژی دارد، 100 گرم تخمهکدو چیزی حدود 600 کیلوکالری انرژی و 100 گرم بادامزمینی نیز حدود 600 کیلوکالری انرژی دارد.
علوی با بیان اینکه اگر فرد مازاد بر نیاز خود آجیل مصرف کند و در وعدههای اصلی غذایی هم هیچ تغییری ندهد، اضافه وزن پیدا میکند، ادامه داد: 700 کیلوکالری انرژی حاصل از مصرف مواد غذایی چیزی حدود 100 گرم به وزن شخص اضافه میکند.
وی افزود: در مورد كودكان بايد ميان وعدههاي اصلي غذايي و مصرف تنقلات دو تا سه ساعت باشد زيرا اين گروه غذايي كالري بالايي دارد و اشتهاي كودك را تحليل ميدهد درنتیجه كودك از وعدههاي غذايي كه حاوي اكثر مواد غذايي مورد نياز است، غافل ميشود.
اين عضو هیئتعلمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شعار تغذیه، تعادل و تنوع است و ما اجازه داریم هر خوراکی، حتی اگر علم ثابت کرده باشد که مضر است به مقدار کمی مصرف کنیم و از لحاظ روانشناسی نیز این موضوع اهمیت دارد مثلاً مصرف يك بار در ماه غذاهاي آماده با وجودی که ضرر دارد، ممنوع نيست.