آخرین خبرهای انتخاباتی در تابناک خوزستان؛
در مجموع بررسی های هیات نظارت استانها، حدود دو سوم از کاندیداها در این هیات تایید نشده اند ضمن انکه تا کنون قریب به 1000 نفر از کاندیداها انصراف خود را از رقابت های انتخاباتی اعلام کرده اند که گفته می شود برخی از این انصرافها بی ارتباط با احتمال ردصلاحیت آنها نبوده است
کد خبر: ۱۶۴۵۳۳
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۸ 16 January 2016
در حالی که تا ساعاتی دیگر نظر هیات نظارت بر انتخابات استانها در خصوص تعیین صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس اعلام می شود گفته می شود با برخی از کاندیداها تماس گرفته شده و به آنها اعلام شده که صلاحیت آنها احراز نشده و آنها می توانند نسبت به این رای اعتراض کنند.
ردصلاحیت برخی چهره های سرشناس
خبرهای غیررسمی تابناک از شهرهای مختلف خوزستان حکایت از ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت برخی چهره های سرشناس در انتخابات حکایت دارد. در بین این افراد، برخی نمایندگان فعلی شهرهای مهم استان در مجلس همانند اهواز و آبادان، نمایندگان ادوار گذشته از شهرهایی همچون ایذه و باغملک، دزفول، رامهرمز، ماهشهر و... نیز به چشم می خورند. گفته می شود حداقل5 نماینده فعلی از استان خوزستان در بین کسانی هستند که صلاحیت شان احراز نشده است.

همچنین گفته می شود دو تن از کاندیداهایی که در هیات اجرایی ردصلاحیت شده بودند در این مرحله تایید شده اند.

خبر دیگری که امروز منتشر شده استعفای مبهم سخنگوی شورای نگهبان بود که البته با مخالفت دبیر این شورا روبرو شده است.

عدم احراز صلاحیت دو سوم کاندیداها
در تحولی دیگر گفته می شود در مجموع بررسی های هیات نظارت استانها، حدود دو سوم از کاندیداها در این هیات تایید نشده اند ضمن انکه تا کنون قریب به 1000 نفر از کاندیداها انصراف خود را از رقابت های انتخاباتی اعلام کرده اند که گفته می شود برخی از این انصرافها بی ارتباط با احتمال ردصلاحیت آنها نبوده است.

برخی کاندیداهای سرشناس در میان این منصرفین دیده می شود از جمله محمد رویانیان مدیرعامل ابق باشگاه پرسپولیس که گفته است با مشورت یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس تصمیم به انصراف گرفته است.

اطلاعیه هیات مرکزی نظارت بر انتخابات
هيأت مركزي نظارت بر انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، طي اطلاعيه‌اي اعلام كرد: آن عده از داوطلبان نمايندگي مجلس كه بر اساس رأي هيأت مركزي نظارت بر انتخابات، صلاحيت آنان احراز نگرديده، مي‌توانند شكايت خود را تحويل دهند.

متن اين اطلاعيه به شرح زير مي باشد: 
به اطلاع آن دسته از داوطلبان محترم نمايندگي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي كه بر اساس رأي هيأت مركزي نظارت بر انتخابات، صلاحيت آنان احراز نگرديده مي‌رساند:
بر اساس ماده 52 قانون انتخابات وماده 34 آئين‌نامه اجرايي آن، در صورت تمايل مي‌توانند طي روزهاي يكشنبه 1394/10/27 الي سه‌شنبه 1394/10/29 از ساعت 8 الي 16 در تهران به ورزشگاه تختي واقع در بزرگراه بسيج بلوار هجرت و در مراكز استان‌ها به محل‌هاي تعيين شده از سوي دفاتر نظارت و بازرسي شوراي نگهبان مراجعه و پس از تكميل فرم شكايت، رسيد دريافت نمايند.

تا آغاز تبلیغات، امکان تایید صلاحیت وجود دارد
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات هم گفت: بعد از اعلامی که صورت خواهد گرفت، کسانی که در این مرحله تأیید صلاحیت نشوند، فرصت دارند اعتراض خود را به شورای نگهبان اعلام کنند و این در مراکز استان‌ها نیز می‌تواند انجام شود و نیازی به حضور در تهران نیست.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات افزود: شورای نگهبان مجموعاً برای زمان اعتراض و رأی‌گیری حدود 20 روز فرصت دارد که بررسی و نتایج را اعلام کند، البته بعد از آن هم یک مهلتی برای بعضی اعتراضات دیگر وجود دارد که در زمان خودش اعلام خواهد شد.

ره‌پیک با بیان اینکه صحبت درباره نسبت تأیید، رد و عدم احراز زود است، گفت: طبیعتاً در بین پرونده‌هایی که وجود دارد و در حال رسیدگی هستیم گروهی شرایط قانونی دارند که تأیید صلاحیت می‌شوند، گروهی از افراد که به دلیل موانع قانونی برای آنها، قطعاً شرایط تأیید صلاحیت را ندارند چرا که طبق اعلام‌های صورت گرفته مراجع رسمی و نیز تحقیقات، آنها طبیعتاً رد صلاحیت خواهند شد.

وی افزود: گروهی هستند که به دلایل گوناگون شرایط را احراز نکرده‌اند و براساس مبانی حقوقی و مقررات حقوقی، این گروه در واقع شرایط را احراز نمی‌کنند، البته در فرصتی که دارند می‌توانند مدارکشان را ارائه کنند که نشان دهد آن شرایط را داشته‌اند یا آن شرایط را می‌توانند احراز کنند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: البته بخشی از اینها ممکن است ناشی از فقدان مدارک باشد مانند مدارک تحصیلی یا کسانی که موظف بودند استعفا کنند و استعفا نکرده‌اند.

ره‌پیک با بیان اینکه در مجموعه رد صلاحیت‌شدگان و کسانی که صلاحیت‌شان احراز نمی‌شود اقسام گوناگونی وجود دارد، افزود: مستندات قانونی این دلایل را به افراد اعلام خواهیم کرد تا بدانند براساس چه مستند قانونی شرایط را تحصیل و احراز نکرده‌اند.

وی گفت: برای مثال بخشی مربوط به محکومیت‌های قضایی، بخشی مربوط به گزارش‌هایی است که دستگاه‌های امنیتی درباره اشخاص داده‌اند و بخشی هم مربوط می‌شود به نداشتن بعضی مدارک لازم و در واقع ضوابط و شرایطی که در قانون آمده است و اگر نقصی از این جهت وجود داشته باشد، ممکن است مشکلی برای آن پرونده ایجاد کند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات افزود: در مهلتی که باقی مانده، ممکن است این نقص رفع شود و تأیید صلاحیت صورت گیرد، اما اگر معلوم شود که در واقع آن شرط وجود ندارد یا مانعی وجود دارد، طبیعتاً وضعیت پرونده به همان شکل رد یا عدم احراز باقی می‌ماند.

استاندار خوزستان درباره صلاحیت ها چه گفت؟

عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان هم در اظهارنظری که خبرگزاری ایرنا به نقل از وی منتشر کرده گفته است: رد صلاحیت بی جهت و غیرمنطقی داوطلبان انتخابات، فرقی با تقلب در صندوق های رای گیری ندارد.

وی گفت: نه هیات های اجرایی و نه هیات های نظارت، هیچکدام حق ندارند تعیین کنند چه کسی به مجلس برود؛ نه ما می توانیم همه داوطلبان را تایید کنیم و نه آنها می توانند همه را ردصلاحیت کنند.

وی هر انتخابات را یک رفراندوم برای نظام دانست و گفت: ملت در این انتخابات برای تجدید عهد با نظام می آید به همین دلیل باید فضای سیاسی باز باشد و هیچکس (چه هیات نظارت و چه هیات اجرایی) حق دخل و تصرف منفی در قانون را ندارد.
مقتدایی تصریح کرد: وظیفه فرمانداران است که نسبت به تصمیم های غیرمنطقی و نامزدهایی که بی جهت احراز صلاحیت نمی شوند، اعتراض کنند، زیرا این مساله هیچ فرقی با تقلب در صندوق های رای گیری ندارد.

وی افزود: هیات های اجرایی و نظارت وظیفه دارند از ابزاری در اختیار خود، برای برگزاری انتخابات استفاده کنند اما هیچکدام نباید از این جایگاه سوءاستفاده کرده، و از قدرت خود برای طراحی خاص در انتخابات استفاده نکنند.

مقتدایی گفت: فرمانداران در هر جا که احساس می کنند نمی توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند، بهترین خدمتی که می توانند انجام دهند این است که از سمت خود استعفا دهند؛ هماهگونه که من نیز اگر روزی ببینم که حرف غیرمنطقی در میان است، استعفا می دهم.

وی با اشاره به جلسه انتخاباتی اخیر که با حضور آیت ا... جنتی دبیر شورای نگهبان برگزار شده اظهار کرد: در این جلسه بر روی حق الناس و ترس از خدا و قیامت تاکید شده بود و من در این جلسه دو سوال مطرح کردم که هر دو 'بشیری' نبود و 'نذیری' بود.

استاندار خوزستان همچنین با اشاره به نزدیک شدن به موعد انتخابات گفت: شروع این فرآیند نباید باعث دلسردی مردم شود زیرا ما هم مجبور هستیم جواب گردنکشان منطقه و جهان را بدهیم و هم در مذاکرات پشتیبانی مردم را داشته باشیم.

وی افزود: حکومت داری وابسته به مردم است و حکومت بدون پشتوانه مردم نمی تواند کاری از پیش ببرد.

مقتدایی، پویایی و نوآوری را لازمه حکومت داری دانست و گفت: در این مدت ده ها فرماندار و بخشدار تغییر کرده اند بنابراین باید در هیات نظارت نیز چنین باشد و باید به نیروی جوان توجه، و به آنها فرصت داده و اعتماد شود.

به گفته وی، در کشور ما فقط رهبری است که می تواند فراقانونی تصمیم بگیرد که این اختیار نیز بر اساس شرع و قانون است.

وی با تاکید بر در نظر گرفتن روال قانونی در تایید صلاحیت ها اظهار کرد: در تایید صلاحیت ها نباید مصلحت ها در نظر گرفته شود و رد صلاحیت هیچکدام از داوطلبان انتخابات نباید مبهم باشد و فرمانداران باید برای تک تک افرادی که صلاحیت آنها احراز نشده توضیح بخواهند و اطلاع رسانی کنند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار