با حضور دو تن از دانشمندان دانشگاه مازندران برگزار شد:
کد خبر: ۱۰۹۸۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۷ 30 March 2023

به گزارش تابناک مازندران از روابط عمومی دانشگاه مازندران، نشست هم‌اندیشی و ضیافت افطار رییس جمهور با جمعی از اساتید دانشگاه و دانشمندان یک درصد برتر جهان با حضور دو تن از دانشمندان دانشگاه مازندران برگزار شد. براساس این گزارش، آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رییسی در ضیافت افطار با جمعی از اساتید دانشگاه و دانشمندان یک درصد پراستناد جهان، با اشاره به جایگاه علمی ایران در منطقه و جهان، جامعه علمی و به‌خصوص دانشمندان را تضمین‌کننده شتاب رشد علمی کشور دانست. 

نشست هم‌اندیشی جمعی از دانشمندان برتر کشور با رییس‌جمهور  

رییس جمهور، ارایه راهکار برای حل مسایل و مشکلات کشور را از ویژگی‌های علوم کاربردی دانست و با تاکید بر ضرورت ورود علوم کاربردی به میدان حل مسایل و مشکلات کشور، از دانشمندان و پژوهشگران خواست علاوه بر تلاش برای پیشرفت علمی و فتح مرزهای دانش، با شناخت مسایل کشور، راهکارهای عملیاتی برای رفع مشکلات، ارایه کنند. دکتر رییسی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت توجه به تامین نیازهای جامعه علمی کشور گفت: با توجه به امکانات و ظرفیت‌های فراوان موجود در کشور، مشکلاتی مانند تامین مسکن اساتید و دانشمندان و یا اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان دوره دکترا قابل حل است. رییس جمهور هم‌چنین در پاسخ به درخواست برخی اساتید حاضر در جلسه برای تامین تجهیزات مورد نیاز امور پژوهشی مراکز علمی، بر ضرورت تقویت صندوق ویژه پژوهش در وزارت علوم و تامین بودجه مورد نیاز برای تهیه تجهیزات لازم از محل منابع این صندوق تاکید کرد. رییس جمهور با تاکید بر این‌که هزینه در حوزه علم و دانش و دانشگاه‌های کشور حقیقتا سرمایه‌گذاری است، اظهار داشت: با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان علم و دانش به‌دست آمده در مراکز علمی را به ثروت پایدار تبدیل کرد.

دکتر رییسی با اشاره به ترفندهای دشمنان برای جذب نخبگان کشورها تاکید کرد: باید زمینه‌های حضور دانشمندان ایرانی را که سرمایه‌های عظیم کشور هستند در داخل فراهم کنیم. رییس جمهور با بیان اینکه بخش تولید کشور به شدت نیازمند نیروهای ماهر، کاردان و دانشمند است، وزارتخانه‌های علوم و بهداشت را مامور کرد تا زمینه تسهیل حضور نیروهای ماهر و دانشمندان را در بخش‌های مختلف تولیدی کشور فراهم کنند. موافقت با پیشنهاد تشکیل باشگاه دانشمندان برتر برای رصد مشکلات کشور و ارایه راهکار رفع آنها از دیگر محورهای صحبت‌ رییس جمهور در این جلسه بود. رییس جمهور با تاکید بر تلاش برای ارتقای بهره‌وری در کشور، وجود بیش از ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی در کشور را ظرفیت مناسبی برای ارایه راهکار حل مشکلات از جمله افزایش بهره‌وری در کشور دانست. آیت‌الله رییسی با اشاره به این‌که تجربه استفاده از ظرفیت دانشجویان، دانشمندان و اساتید دانشگاه‌های وزارتخانه‌های علوم و بهداشت در زمینه حل مسایل کشور موفق بوده است، گفت: روزگاری مردم برای تزریق واکسن کرونا به دیگر کشورها می‌رفتند، اما دانشمندان ما با افتخار ۶ نوع واکسن تولید کردند و کشور از واردکننده واکسن به صادرکننده تبدیل شد. یکی از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت علوم، مرجعیت و دیپلماسی علمی است که این مهم توسط دانشمندان کشور محقق می‌شود دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه به اولویت‌های این وزارت در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها، مرجعیت و دیپلماسی علمی است که این مهم توسط دانشمندان کشور محقق می‌شود. دکتر زلفی‌گل افزود: ارتقای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی به ۶۰ پایه، از اقداماتی است که به منظور افزایش انگیزه اساتید و بهره‌مندی از تخصص و علم آنان در جهت حل مشکلات جامعه انجام شده است. گفتنی است در این نشست، دکتر بهروز ملکی و دکتر مصطفی اسلامی از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران و از دانشمندان یک درصد برتر جهان، میهمان رییس‌جمهور بودند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار