به گزارش تابناک مازندران، نماز جمعه سوم فروردین ماه ۱۴۰۳ شهرستان نکا با حضور پرشور مردم و مسئولین و به امامت حجتالاسلام محمدصادق محمدی لائینی در مصلی امام خمینی (ره) این شهرستان برگزار شد.
حجتالاسلام محمدی لائینی در ابتدای خطبه اول، خود و نمازگزاران را به تقوای الهی توصیه کرد و با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) در خصوص خشم و غضب، گفت: این دو ویژگی اگر بر انسان حکومت کند، انسان، دیگر مالک دست و پایش نیست، اعضای بدنش در اختیارش نخواهد بود و فقط غضب است که حکومت میکند بطوریکه، عقل را نیز از کار میاندازد و آن را خاموش میکند و نتیجه حکومت غضب، به وجود آمدن شرّ است.
وی تصریح کرد: امام صادق(ع) میفرماید: غضب، کلید شرّ و بدی است و وقتی انسان خشم میکند و غضب او را فرا میگیرد، شرارتها رو میآورد»، البته خشم و غضب یک جنبه مثبت نیز دارد که خشم مثبت و ممدوح آن است که انسان برای خدا و دین او خشم کند، به طور مثال؛ حضرت موسی(ع) هنگامی که نزد قومش برگشت و دید که پیروانش از دین حق برگشتند، غضب کرد، و حضرت یونس(ع) نیز به دلیل نافرمانی مردم از فرمان الهی، با غضب از شهر خارج شد.
خطیب جمعه نکا افزود: سعیدبن قیسحمدانی حضرت علی(ع) را دید که زیر دیواری نشسته است. عرض کرد چرا اینجا نشستهاید؟ حضرت فرمود؟ نشستهام تا شاید کسی را بیابم که کمک بخواهد و من به کمک او بشتابم. در این هنگام زنی آمد و از شوهرش شکایت کرد و گفت: «شوهرم مرا کتک زد و قصد کشتن مرا دارد»، آنها به در خانه مرد رفتند، حضرت علی(ع) فرمود: «از خدا نمیترسی که همسرت را کتک میزنی و از خانه بیرون میکنی؟» آن مرد گفت: «این موضوع به شما چه ارتباطی دارد؟ اصلا بخاطر اینکه وساطت میکنی او را آتش میزنم»، حضرت شمشیر در آورد و تندی کرد، مردم جمع شدند و به آن مرد گفتند: «او امیرالمومنین(ع) است» و آن مرد بلافاصله شروع به عذرخواهی کرد. در نهایت حضرت فرمود: خدا را شکر میگویم که به واسطه من بین یک زن و شوهر صلح برقرار شد، که خشم و غضب در چنین مواردی ممدوح است.
حجتالاسلام محمدی لائینی در آغاز خطبه دوم نیز، خود و نمازگزاران را به پرهیزکاری و دوری از گناه سفارش کرد و با اشاره به روز جهانی آب تأکید کرد: فرهنگ مصرف آب باید تغییر کند، اهمیت آب در جهان آینده، بسیار زیاد است، کم شدن نزولات آسمانی دلایل مختلفی دارد که از جمله این دلایل، خود ما هستیم که با گناهانمان موجب کم شدن نزولات آسمانی میشویم، خداوند در قرآن میفرماید: «استغفار کنید تا برکات آسمانی برای شما فرستاده شود».
وی گفت: سالروز تولد زرتشت را در پیش داریم و در مورد اینکه زرتشت مانند لقمان حکیم بود یا پیامبر، روایات مختلفی وجود دارد، اما به نظر میرسد که او حکیم بود. او مردم را به راه راست هدایت و تبلیغ میکرد، عدهای او را از شهر بیرون راندند تا اینکه در بیابان، خوراک درندگان شد، سخن «گفتار نیک، کردار نیک و پندار نیک» از اوست.
امام جمعه نکا افزود: از دیگر مناسبتهای هفته آینده تولد امام حسن مجتبی(ع) است که معدن و منبع فضیلت بود. ما میتوانیم از زندگی او درسها بگیریم، او هرگاه وضو میگرفت بدنش میلرزید و وقتی به نماز میایستاد، رنگ صورتش تغییر میکرد، ایشان در رابطه با ماه رمضان فرمود: «رمضان، میدان مسابقه برای جلب رضایت الهی است، در این میدان، برخی میبازند و برخی هم برنده میشوند». فردی از امام حسن(ع) پرسید: کَرَم چیست؟ امام (ع) فرمودند: «کَرَم آن است که قبل از اینکه طرف درخواست کند، کمکش کنی».
حجتالاسلام محمدی لائینی درباره عید نوروز بیان کرد: عید نوروز جایگاه مقدسی در گذشته داشته است که آمیخته با آداب دینی بود. دعاهایی نیز وجود دارد که مخصوص این عید است مانند دعای «یا مقلب القلوب الابصار».
وی افزود: روایات زیادی نیز درباره عید نوروز وجود دارد که متاسفانه عید نوروز آمیخته با حرکاتی شده است که خوشایند نیست، به طور مثال: فقط امسال در مراسم چهارشنبه سوری، ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند و تعداد زیادی مصدوم و قطع عضو شدند.
خطیب جمعه نکا با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری گفت: مشکل اصلی مملکت ما، اقتصاد و نقطه اساسی مشکل نیز همین موضوع است و با تقویت تولید داخلی میتوان این مشکل را حل کرد. با «تولید کار و کار تولیدی»، هر خانهای میتواند یک نقطه تولیدی، یک کارگاه و یک واحد تولیدی باشد، مانند کشور چین که هر خانه یک کارگاه است و همه کار میکنند. تولید نیز امکان ندارد مگر اینکه همه مردم در این مشارکت حضور داشته باشند، با مشارکت مردم تولید تقویت شود و جهش پیدا کند، تا اقتصاد رشد کند و مشکلات دیگری همچون؛ اشتغال، تورم و ارزش پول ملی نیز حل شود.
حجتالاسلام محمدی لائینی در پایان یادآور شد: اگر سالهای گذشته، برخی به سفارش رهبر در نامگذاری سالها عمل میکردند، امروز این مشکلات را نداشتیم.
خبر: الهام زارعی