انباشت زباله زیاد در این منطقه و سرازیر شدن شیرابه آن سبب شده است تا ۲ طرح ملی مهم سد هراز و طرح چهار خطه کردن جاده هراز به بن بست برسد.
کد خبر: ۸۵۹۰۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۶ 06 June 2020

 انباشت زباله زیاد در این منطقه و سرازیر شدن شیرابه آن سبب شده است تا ۲ طرح ملی مهم سد هراز و طرح چهار خطه کردن جاده هراز به بن بست برسد.

ایرنا - معضل تقریبا پیچیده سایت دفن زباله عمارت آمل این بار در جلسه شورای اداری شهرستان با نظرات متفاوت مسئولان ارشد شهرستان آمل بار دیگر به بن بست خورد.

عمارت منطقه ای در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر آمل در مسیرجاده هراز است که تقریبا از چهار دهه پیش تاکنون میزبان زباله شهروندان آملی و چند شهر همجوار دیگر است. سایت زباله ای که حتی 15 سال بیشتر از حدود استاندارد فعالیت کرده و هنوز نیز مقصد زباله است.

این منطقه در زمینی به مساحت ۹ هکتار، روزانه میزبان ۴۱۰ تن زباله از شهرها و روستاهای اطراف است که به گفته بسیاری از مسئولین شهری و استانی و همچنین انجمن های حامی محیط زیست خارج از توان سایت است و چند سالی به مرحله اشباع رسید.

وزارت نیرو سال ۹۰ وعده داده بود که برای حل مشکل ساخت سد طی ۲ سال عمارت زباله را تعطیل و مشکل را حل کند ولی هنوز زباله شهرستان آمل به خاطر نبود نیروگاه زباله سوز و مکان جایگزین در این منطقه انباشت می شود.

تاکنون به فواصل نزدیک زمانی، گزارش ها و خبرهای بسیاری از وضعیت این سایت دفن زباله، تعطیلی آن و همچنین جایگزینی این محل با محل جدید یا ایجاد کارخانه زباله سوز در رسانه ها انتشار یافت ولی گویا عمارت، معضل حل نشدنی آمل است و همواره طرح های روی کاغذ به نقطه آغاز خود باز می گردند.

ایجاد نیروگاه زباله سوز در شهرستان آمل یکی از راهکارهای مسئولان و مدیران استانی بود تا همگان از شر دپو زباله در منطقه عمارت نجات یابند. با وجود اینکه چندین منطقه برای ایجاد زباله سوز از سوی شورای شهر و شهرداری امل پیشنهاد شد ، اما به نظر میرسد مکان‌های پیشنهادی مشکلی کمتر از عمارت ندارند.

تعیین زمین مناسب برای ایجاد نیروگاه زباله سوز در آمل هم سابقه حدود یک دهه ای دارد و هر بار به خاطر تایید نشدن از سوی محیط زیست یا مشکل وقفی بودن و یا قبول نکردن سرمایه گذار با بن بست روبرو بوده است.

آخرین بار ۲ سال پیش شهرداری آمل اعلام کرده بود که ۳۴.۵ هکتار از اراضی ۳۷۵ هکتاری منطقه " پاساکش " این شهرستان را از اوقاف به قیمت ۱۵۰ میلیارد ریال برای محل جدید دپو زباله خریداری کرد و با تایید قرارداد خرید از سوی بازرسی، این مکان برای حمل زباله آماده سازی خواهد شد. اما بر سر این منطقه نیز تردید های بسیاری وجود دارد و موضوع زباله آمل امروز نیزکما فی سابق بحث داغ جلسه شورای اداری شهرستان آمل بوده است با این تفاوت که منتخب جدید مردم شهرستان آمل نیز به جمع مخالفان مکان دپوی زباله در پاساکش پیوسته است.

امروز نیز حل معضل عمارت زباله آمل گرفتار نظرات متفاوت مسئولان شهرستانی قرار گرفت تا همچنان شاهد به درازا کشیده شدن این معضل در آستانه بحران باشیم.

ورود مخالفت آمیز نماینده آمل به معضل عمارت

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی روز شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان که با دفن زباله در پاساکش مخالفت کرد و گفت : شهرستان آمل ورودی استان مازندران است و با تخلیه زباله در منطقه پاساکش انگار زباله در پیشانی این شهرستان و استان دپو خواهد شد و این اصلا در شان مردم شهرستان و حتی استان نیست .

رضا حاجی پور همچنین به فاصله اندک منطقه پاساکش با رودخانه هراز اشاره کرد و گفت: این منطقه در فاصله ۱۰۰ متری رودخانه هراز واقع شده است که با دپوی زباله شیرابه آن وارد این رودخانه خواهد شد و از نظر زیست محیطی مشکل ساز خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه قرار است دفن مکانیزه و اصولی زباله صورت بگیرد از شهرداری، محیط زیست و جهاد کشاورزی خواست که با توجه به اصول بهداشتی و زیست محیطی فضای جدیدی را برای اینکار پیشنهاد دهند .

او همچنین بیان کرد: دیگر فرصتی برای آزمایش و خطا وجود ندارد و نباید اتفاقی که در عمارت افتاد و سالهاست که گریبان گیر استان شده است در پاساکش نیز تکرار شود .

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی خواستار ورود بخش خصوصی برای برطرف شدن مشکل زباله شد و گفت : با توجه به منابع محدود و بودجه محدودی که دولت در اختیار دارد بهتر است که بخش خصوصی در این مساله ورود پیدا کند.

حاجی پور افزود: تنها راه ما برای برون رفت از محاصره اقتصادی که در حال حاضر گریبان گیر کشور شده است ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاران برای رهایی از مشکلات مالی است تا بتوانیم با کمک بخش خصوصی در راستای برون رفت از مشکلات شهرستانی و استانی گام برداریم .

وی اظهار کرد: سرمایه گذاران خصوصی برای ورود به این بخش اعلام آمادگی کردند و بهتر است معضل زباله که سالیان سال است دامن گیر استان مازندران و به ویژه شهرستان آمل شده است با خروج از بحث دولتی و ورود بخش خصوصی به سرانجام برسد .

طولانی شدن انتخاب زمین پاشنه آشیل معضل پسماند

فرماندار شهرستان آمل نیز در این جلسه گفت : موضوع پسماند سالیان سال است که در دستور جلسات شهرستان و اولویت پروژه های عمرانی قرار گرفته است و بیش از سی سال است که پیدا کردن زمین مناسب طول کشیده است .

سید جعفر رسولی با بیان اینکه تا کنون برای مدیریت پسماند اعتبار در نظر گرفته شد تا با انتخاب زمین مناسب مشکل عمارت برطرف شود ادامه داد: در این مدت فضاهای مختلفی شناسایی شد که دارای محدودیت قانونی بودند و یا مشکلات دیگری داشتند و تنها مکانی که معرفی و تایید شد منطقه "پاساکش" بوده است .

وی به منطقه "منال" در بخش بلده نور نیز اشاره کرد و گفت : اولین انتخاب ما زمین منال بوده است ولی در خصوص این زمین مخالفت های مردمی وجود دارد و با مشکل مواجه شد.

رسولی با بیان اینکه قرار است دفن بهداشتی در منطقه انتخاب شده صورت بگیرد افزود: دولت نیز امسال برای احداث خط پردازش زباله در آمل ۵۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته است.

وی خواستار همراهی مدیران شهری و شهرداری ها شد و با انتقاد به این موضوع که شهرداری در این مساله جدی نیست افزود: باید همه مدیران شهری پای کار بیایند تا ارتباطات لازم انجام شود و با مدیریت این معضل برطرف شود.

نگرش جزیره ای مسئولین شهرهای مازندران قوزبالاقوز معضل زباله

رئیس شورای شهر آمل نیز در این جلسه مهم ترین مشکل در راستای ساماندهی زباله استان را در ساز مخالفت مدیران شهرستانی و بحث تقسیمات سیاسی و جزیره ای دیدن شهرها دانست و گفت: تا این مساله برطرف نشود معضل زباله راه به جایی نخواهد برد.

خسرو ابراهیم زاده افزود:شورای شهر و مسئولین کشوری با توجه به تمام موارد زیست محیطی منطقه منال را انتخاب کردند ولی یک سری اشخاص با وجود ابلاغ وزرات کشور مانع انتخاب این منطقه می شوند .

وی خواستار ورود مجمع نمایندگان استان به بحث زباله شد تا درگیری و کش مکش ها برطرف شود .

ابراهیم زاده همچنین انتخاب منطقه پاساکش توسط شهرداری را از روی اجبار و ناچاری دانست و گفت : ما ملزم به انتخاب مکان جدید برای دپوی زباله بودیم و از روی ناچاری این منطقه را انتخاب کردیم .

رئیس شورای شهر آمل همچنین به دپوی زباله در عمارت و اینکه این منطقه سالها میزبان زباله های شهرستان های اطراف نیز بوده است ،اشاره کرد و گفت : دپوی زباله در عمارت نتیجه یک بی تدبیری است که از گذشته بدون در نظر گرفتن موقعیت منطقه و نزدیکی آن به جاده و رودخانه هراز برای دپوی زباله انتخاب شد .

ابراهیم زاده با اشاره به رانش زباله منطقه عمارت که ده روز پیش اتفاق افتاد افزود: اگر این اتفاق در ایام تعطیلات رخ می داد و به سمت جاده هراز روانه می شد خسارت جانی زیادی را در پی می داشت که قابل جبران نبود .

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار