رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به تذکر رهبری در دیدار با شاعران گفت: ایشان از صداوسیما گله‌مند بودند و ما باید این موضوع را جدی بگیریم؛ البته این برای اولین بار نیست که ایشان تذکر می‌دهند.
کد خبر: ۷۴۷۲۲۰
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۱ 21 May 2019

تسنیم، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در سومین پویش ملی آئین سخن ویژه نگهبانی از زبان فارسی که در رادیو برگزار شد، پیشنهاد داد که صداوسیما به هنرمندان و آثاری که بهترین بیان فارسی را رعایت کردند جایزه بدهد.

وی ادامه داد: ما محیط زیست طبیعی و فرهنگی داریم که اولی محیط طبیعی ایران را تشکیل می‌دهد که شامل دریاچه‌ها، کوه‌ها، رودها و گیاهان است. آسیب‌هایی که به محیط زیست طبیعی وارد می‌شود در کوتاه‌مدت قابل جبران نیست، مثلاً به اتفاقی که برای دریاچه ارومیه افتاد توجه کنید. حال زبان فارسی که زیست‌بوم فرهنگی ماست اگر آسیب ببیند جبران آن خیلی سخت‌تر خواهد بود.

حداد عادل تصریح کرد: مهمترین رکن زیست‌بوم فرهنگی ما زبان فارسی و ادبیات فارسی است، همان طور که محیط زیست طبیعی ارزشمند است، محیط زیست فرهنگی هم ارزشمند است.

وی ادامه داد: صداوسیما آئینه زبان فارسی است. اگر در آن به زبان فارسی بی‌مبالاتی شود این اتفاق در جامعه تسری پیدا می‌کند، مثلاً استفاده از واژه‌های بیگانه به‌جای فارسی مانند جواز استفاده بی‌حساب از واژه‌های بیگانه است. در 10 سال گذشته یکی از برنامه‌های ما در فرهنگستان ارتباط با صداوسیما است. به آنها گفتیم "ما در حفظ زبان فارسی شریک شما هستیم". ما در بنیاد سعدی هم در این زمینه تلاش می‌کنیم که به جذب علاقه‌مندان زبان فارسی حتی میان غیرایرانی‌ها بپردازیم.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به سیر تطور زبان فارسی در عصر حاضر گفت: امروز هر کسی نویسنده و خبرنگار است؛ بنابراین کنترل بر فضای انتشارات ممکن نیست. به‌جای آن باید به رشد و ترویج زبان بپردازیم. صداوسیما در این زمینه نقش مهمی می‌تواند داشته باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار