رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی استان مازندران گفت: نظام توزیع موادغذایی بیمار و پر هزینه است.اسماعیل خاتمی مقدم هزینه های قیمت تمام شده را یکی از علل گران شدن کالاها دانست و اظهار کرد: نهاده ها و عوامل اقتصادی خارج از تولید منجر به افزایش قیمت ها شده است.
کد خبر: ۶۲۲۷۲۷
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸ 24 June 2018

به گزارش تابناک مازندران : اسماعیل خاتمی مقدم  هزینه های قیمت تمام شده را یکی از علل گران شدن کالاها دانست و اظهار کرد: نهاده ها و عوامل اقتصادی خارج از تولید منجر به افزایش قیمت ها شده است.

* بی ثباتی بازار موجب افزایش قیمت در قالب گرانی می شود/ تفاوت بین بی ثباتی بازار و تورم

رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان این که فرآیند زنجیره ارزش غذا، مواد اولیه، نظام تولید، نظام توزیع و در نهایت مصرف به شکل یک دایره است یادآور شد:اگر به هر دلیلی عامل نخریدن کالا رخ دهد، قطعا تولید کاهش یافته و کاهش مصرف تاثیر خود را بر قیمت تمام شده اعمال خواهد کرد اما صرف نخریدن زمانی که با گران فروشی مواجه باشیم نه الزاما با تورم، ارزشمند است .

خاتمی مقدم در ادامه با اشاره به این که گرانی یک اراده خارج از زنجیره عادی عرضه و تقاضا را تحمیل می کند خاطرنشان کرد:بی ثباتی بازار موجب افزایش قیمت در قالب گرانی می شود، اما تورم پدیده ای در درون اقتصاد است که منجر به گران شدن کالایی می شود؛اگرشاخصه ها برطرف شود، تورم هم کاهش یافته و قیمت ها به تعادل می رسد.

*هدفمندی یارانه ها منجر به افزایش هزینه های تولید شد

وی با اشاره به هدفمندی یارانه که از دی ماه 89 شروع شد بیان کرد: برای به اجرا درآمدن هدفمندی یارانه باید حتما زیر ساخت های اقتصاد، بازار و تولید هم اصلاح شود وگرنه هدفمندی اتفاق نمی افتد و فقط جابجایی رخ خواهد داد.

رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران تصریح کرد:متاسفانه هدفمندی در سال هایی که همزمان تورم و رکود رخ داد انجام شد و متحمل فشار زیادی چون افزایش هزینه ها شدیم.

وی با اشاره به این که طی این سال ها در کشور هم رکود بوده و هم گرانی که الزاما رکود مانع گرانی نشد گفت:اگر چه تولید درگیر تورم است ولی گران نشده با توجه به اینکه نرخ تورم را هر ساله به طور ذاتی در کشور داریم.

* تولید الزاما با موضوع گرانی مواجه نیست

خاتمی مقدم افزود: در حالی نهاده های صنایع غذایی در حال رشد است که با دو موضوع تحریم ها و کوچک شدن سبد خانوار ها همراه بوده و باعث افزایش قیمت تمام شده کالا شده است و می توان گفت تولید الزاما با موضوع گرانی مواجه نبوده بلکه با تورم درگیر بوده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال 96 علی رغم تورم و فشارهای مختلف که موجب افزایش قیمت نهاده ها شد، هزینه های بسته بندی در تولید غذا افزایش یافت، اظهار کرد: تامین کالا ها و مواد اولیه هم با افزایش قیمت در برخی از نهاده ها و هم با خرید نقدی یا به صورت پیش پرداخت مواجه شد که به موجب این عوامل سرمایه در گردش بسیاری را به خود اختصاص داد.

* شاخص سود تولیدکننده بسیار نگران کننده است

خاتمی مقدم با اشاره به این که شاخص سود تولیدکننده بسیار نگران کننده است تصریح کرد: طبق بخشنامه، سود قابل قبول و متعارف در صنایع غذایی 17 درصد است که امروزه در استان مازندران و سبد غذا این حاشیه سود به زیر 3 درصد با تورم بالای 12 درصد رسیده است که مطمئنا با چنین سود کم به توسعه نمی توانیم برسیم.

رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان این که به گفته بانک مرکزی،سهم غذا در هزینه سبد خانوار حدود ۲۵ الی  ۳۰ درصد در جامعه مختلف شهری و روستایی است خاطرنشان کرد: بر طبق مقدار و سهم تولید، نوع کالا و میزان صادرات می توان متوجه شد که هم سرانه مصرف کاهش یافته و هم از محصولات صنعتی به سوی محصولات سنتی پرش پیدا کرده است.

*نظام توزیع بیمار و بسیار پر هزینه است

وی با اشاره به اینکه نظام توزیع بیمار و بسیار پر هزینه است افزود: در حالی که هزینه های زنجیره توزیع در سبد غذایی به ۵۰ درصد رسیده، سود تولیدکننده حدود 3 درصد است و این همان نظام بیمار توزیع که ترکیبی از نقش دولت ، توزیع کننده و مصرف کننده است.

خاتمی مقدم در ادامه با بیان اینکه دولتمردان، تولید کنندگان و مصرف کنندگان باید بدانند که غیر از منافع فردی و سازمانی مسئولیت های اجتماعی هم برعهده آن ها است یادآور شد:تولیدکنندگان به واسطه مسئولیت و تعهدی که دارند برای بزرگ تر شدن کیک مصرف تلاش کنند و مصرف کنندگان هم باتصمیم درست و منطقی همان قدر که می توانند با نخریدن عده ای را تنبیه کنند، می توان با خرید بهینه و از جای مناسب خریدن از تولید حمایت کرد.

وی یادآور شد : با توجه به تمام اتفاقات که در افزایش قیمت رخ داده است، صنعت غذا جز پاک ترین صنایع است .

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار