جانشین پلیس فتا استان کرمان گفت: در دو ماه نخست سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۴۳ درصدی تشکیل پرونده در حوزه شبکه‌های مجازی روبه‌رو بودیم.
کد خبر: ۴۲۹۳۱۲
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷ 24 May 2017
سرهنگ محمدرضا رضایی با اشاره به اینکه حدود پنج تا شش سال است که از شبکه‌های اجتماعی در تلفن همراه در کشور استفاده می‌شود اظهار‌داشت: هم اکنون بیش از 50 اپلیکیشن شبکه‌های اجتماعی در کشور در حال استفاده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه عده‌ای به اشتباه، فضای مجازی را مکانی امن برای سوءاستفاده و انجام جرم می‌دانند تصریح کرد: پلیس فتا بر این فضا اشرافیت کامل داشته و 100 در صد پرونده‌های این حوزه کشف شده است.

جانشین پلیس فتا استان کرمان شبکه‌های مجازی را بزرگترین دست‌اورد سال‌های اخیر در حوزه اینترنت برشمرد و گفت: نامحدود بودن ارتباطات، بی‌هویت بودن کاربران، آزادی بسیار زیاد و بی‌مکانی و بی‌زمانی کاربران، فرامرزی بودن، عمومی و در دسترس بودن و کاهش هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی باعث استقبال کاربران از این فضا شده است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مزایای شبکه‌های اجتماعی که متاسفانه کاربران در کشور ما از آن غافل مانده‌اند اشتغالزایی و درآمدزایی از این شبکه‌ها است خاطر‌نشان کرد: فضای مجازی خطرات و فرصت‌ها را در کنار هم دارد.

رضایی با انتقاد از اینکه قبل از آنکه فرهنگ و سواد استفاده از شبکه‌های مجازی و تهدیدات آن آموزش داده شود، اپلیکیشن‌ها و ابزار آن وارد شده گفت: عدم سواد لازم و دانش کافی خانواده‌ها در مورد این شبکه‌ها از مهمترین آسیبهای فضای مجازی است.

وی با اشاره به اینکه از دید کارشناسان وراثت و محیط بیشترین تاثیر را بر رفتار و اخلاق انسان‌ها می‌گذارد گفت: کسانی که ساعت‌های زیادی را در فضای مجازی زندگی می‌کنند مجبورند که تاثیرات منفی اخلاقی و رفتاری را در خود بپذیرند.

جانشین پلیس فتا استان کرمان با اشاره به اینکه شکل‌گیری و ترویج شایعات و اخبار کذب در این فضا به سرعت شکل می‌گیرد گفت: مردم ما با هوشیاری باید از انشار و باز نشر مطالبی که از صحت آن مطمئن نیستند، خودداری کنند.

وی با بیان اینکه ظریب نفوذ اینترنت در کشور ما بالای 80 درصد بوده و بیش از 50 میلیون کاربر اینترنت در کشور وجود دارد گفت: کشور ایران به نسبت جمعیت، بیشترین تعداد کاربران را در خاورمیانه دارد.

رضایی با بیان اینکه بیش از 70 درصد کاربران فضای مجازی را جوانان تشکیل می‌دهند گفت: 65 درصد پرونده‌هایی که در پلیس فتا تشکیل شده مربوط به جرایم شبکه‌های مجازی است.

وی با بیان اینکه در دو ماه نخست سال 96 نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد 43 درصدی تشکیل پرونده در حوزه شبکه‌های مجازی روبرو بوده‌ایم گفت: خانم‌ها بیشترین قربانیان سوءاستفاده از شبکه‌های مجازی هستند.

جانشین پلیس فتا استان کرمان نقطه اشتراک پرونده‌های این حوزه را عموما تصاویری که خود افراد بارگیری کردند، دانست و افزود: بیشترین سوءاستفاده از افراد از طریق اطلاعات و تصاویری است که توسط خود افراد بارگیری شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد از دانش کافی در این حوزه برخوردار نیستند گفت: متخلفان با اهدافی چون انتقام‌جویی و تسویه حساب‌های شخصی و اخاذی و کسب منافع مالی اقدام به سوء‌استفاده از این فضا می‌کنند.

رضایی با انتقاد از اینکه خانواده‌ها در سنین پایین امکان استفاده از این فضاها را برای فرزندان خود محیا می‌کنند گفت: این در حالی است که از نظر بسیاری از کارشناسان، استفاده از این فضاها تا سنین زیر 18سال توصیه نمی‌شود.
منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار