دکتر ناصحی در دومین روز همایش پزشکی خانواده سطح دو و سه پزشک خانواده در مازندران و فارس اجرا نشد
کد خبر: ۱۰۹۵۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۳ 02 March 2023

به گزارش تابناک مازندران ، دکتر ناصحی مدیر عامل بیمه سلامت کشور اظهار داشت؛

اجرای همایش کشوری پزشکی خانواده در مازندران ضروری بود، سطح دو و سه پزشک خانواده در مازندران و فارس اجرا نشد 

سطح دو و سه پزشک خانواده در مازندران و فارس اجرا نشد  

دکتر محمد مهدی ناصحی مدیر عامل بیمه سلامت کشور با بیان اینکه برگزاری این همایش در مقطعی که قرار است کشور طرحی ملی را اجرا کند ضروری بود، گفت: این همایش ارزشمند به همین و تلاش مسئولان علوم پزشکی مازندران برگزار شد. استانی که تجربه اجرا و عملی طرح پزشک خانواده را دارد و اقدامات ارزشمندی در این حوزه انجام داد.

وی با اشاره به نتایج خوب اجرای این طرح مثل کاهش هزینه های درمانی مردم، ارتقای سلامت جامعه و... اظهار کرد: حدود ۱۰ سال قبل که این طرح در مازندران آغاز بکار کرد امیدواریم بودیم که سطوح و مراحل مختلف آن اجرا شود. منتها در سطح یک متوقف ماند و به سطوح ۲ و ۳ نرسید که اگر اینچنین می شد برکات و فواید برکاتی برای مردم داشت. این طرح چون به طور کامل و جامع در همه مراحل اجرا نشد، همچنان در دست مطالعه است و می توان گفت شاید در همه بخش ها قابل دفاع نباشد.

مدیر عامل بیمه سلامت کشور تصریح کرد: متاسفانه از زمان آغاز نیز این طرح آن چنان که باید جدی گرفته نشد و با اینکه مازندران و فارس استان های بزرگی در کشور هستند و فعالیت ها و طرح های آزمایشی انجام شده در آن ها می تواند قابلیت تعمیم به کل کشور را داشته باشد، در اجرای این طرح موفقیت های مد نظر در سطوح مختلف حاصل نشد و اگر بخواهم نمره بدهم در استان مازندران به پزشکان و همکاران اجرایی نمره ۲۰ می دهم و به مسئولان کشوری نمره زیر ۱۰ .

ناصحی با اشاره به سابقه ۷۰ ساله طرح پزشک خانواده در کشورهای توسعه یافته بیان کرد: اجرای جدی و صحیح این طرح نیاز به برنامه مدون، حمایت جدی و همدلی دولت و مجلس و همه دست اندرکاران حوزه سلامت دارد که در نهایت موجب نظم دادن و بهیود خدمات دهی به مردم می شود و امیدواریم این کار در سال آتی انجام شود. اجرای این کار تیمی قطعا موثر خواهد بود.

وی با اشاره به تفاوت شرایط مازندران با برخی استان های دیگر اظهار کرد: استان مازندران زیر ساخت های بهتری از برخی استان های دیگر دارد، در اجرای این طرح پیشرو بوده در بیماریهای و مراقبت های بهداشتی موفقیت های خوبی حاصل کرده اما نیاز است الگوی مازندران با رفع موانع و تکمیل سطوح مختلف و البته فراهم نمودن زیرساخت های مورد نیاز چون پشتیبانی مالی مورد نیاز، آموزش تخصصی به کادر درمان و نیروها، و... در استان های دیگر اجرایی شود.

مدیر عامل بیمه سلامت کشور اهداف اجرایی پزشک خانواده را صیانت از جامعه، افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی، ارتقای سلامت جامعه، اجرای آن در خانواده و محله محور شدن طرح، تحقق عدالت اجتماعی، محافظت مالی از بیمه شدگان در مقابل هزینه های سنگین روان، و کاهش هزینه های درمان عنوان کرد و گفت: در حوزه بیمه سلامت نیز خدمات خوبی از جمله بیمه رایگان به دهک های پایین جامعه، و حمایت از بیماران صعب العلاج، نسخه الکترونیک و... انجام شد اما همه این ها زمانی اثرگذاری کافی خواهند داشت که‌ زیر مجموعه پزشکی خانواده بیایند.‌

ناصحی، شرکای اصلی پزشک خانواده را معاونت های ذیربط ادارات و سازمانهای بیمه گر، شرکت های بیمه تکمیلی، سازمان نظام پزشکی و...‌ اعلام کرد و افزود: اینکه طرحی پایلوت، ده سال طول بکشد، چندان جالب نیست و خود نشانه ضعف است و یکی از دلایل طولانی شدن اجرای این طرح، عدم مشورت و تبادل نظر کافی با انجمن های پزشکی و خانواده‌های انجمن های داروسازی و سایر شرکا بوده است. مطمئنا حضور دغدغه مندانه و جدی آن ها مشکلات کمتری را ایجاد می کرد.

وی آگاهی مردم از اثرات و برکات این طرح را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: هرچه مردم آگاه تر باشند، مشارکت و همکاری بهتری خواهند داشت و این طرح با مسائل و مشکلات کمتری مواجه خواهد شد. مردم باید بدانند در نظام ارجاع هزینه ها به مقدار قابل توجهی کاهش یافت و با اجرای سطوح مختلف، میزان خدمات دهی افزایش می یاید و از هزینه های مردم کاسته می شود.

مدیر عامل بیمه سلامت کشور در پایان بیان کرد: امیدواریم زیرساخت های لازم در مدت کوتاهی و قبل از اجرای طرح کشوری در سال آینده، آماده شود و این طرح بزرگ پس از تامین منابع مالی و تعبیه شدن زیر زیرساخت‌های مختلف در سایر استان ها با تکمیل شدن شبکه درمانی در سطح کلان و کشوری به انجام برسد 

 

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار